Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се съмнява в прогреса на Хонда

Алонсо се съмнява в прогреса на Хонда

42
0

Фернандо Алонсо изрази съмнение относно прогреса на Хонда в началото на новия сезон във Формула 1. В предсезонните тестове на Каталуня болидите на Торо Росо с мотори Хонда показаха сериозна издръжливост, като технически проблем се появи само в последния ден от изпитанията.

И в това отношение японската компания записа най-добрите си тестове откакто се завърна като доставчик на задвижващи системи в спорта през 2015 г. В първите 3 сезона тя доставяше агрегатите си на Макларън, а този сезон ще снабдява екипа от Фаенца.

В Макларън пък преминаха към моторите на Рено, като екипът от Уокинг имаше доста повече проблеми от Торо Росо в изпитанията в Барселона. Според Алонсо добрата надеждност на тестовете още не означава нищо за представянето през сезона.

„Аз нямам проблем с Хонда, каза Алонсо пред испанското радио Onda Cero. – Те направиха добър зимен тест и ако завършат в топ 5, ще се радвам. Но не мисля, че ще стане така. Един тест не е като 21 състезания с 3 двигателя. Ние сме много доволни от нашата работа с Рено.“

За това какви бяха проблемите на Хонда през миналия сезон четете в специален материал в брой 212 на списание ClubS1.