Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята, че 3-ото място е било възможно

Фетел смята, че 3-ото място е било възможно

50
0

Водещият пилот на Ферари Себастиан Фетел заяви, че не е напълно доволен от класирането си в квалификацията в Русия. Германецът остана 4-и, като смята, че е можел да се класира 3-и пред Валтери Ботас от Уилямс. Себ изостана от него с половин десета от секундата.

„Не съм напълно доволен, защото разликата беше малка и 3-ото място бе възможно, заяви Себ. – Започнахме много добре в квалификацията, нуждаейки се само от една обиколка в Q1. В течение на сесията обаче загубих малко от усещането си към колата и не успях да събера най-добрите си сектори в една обиколка в края. Стратегията е малко неизвестна за утре. Мисля, че е възможно да се борим с Уилямс. Много съм уверен за утре. По отношение на Мерцедес, мисля че тя бяха повече или по-малко от около секунда напред, но мисля, че в състезанието разликата ще е много по-малка.”

Райконен с другия болид на Скудерията остана 5-и, като сбърка в последния си бърз тур в 3-ата част на квалификацията.

„Стартът на обиколката беше добър, но след това излязох от пистата и загубих значително време, заяви Кими, визирайки излитането си на завой 14. – Утре състезанието ще бъде малко неизвестно за всички. Нямаме достатъчно данни от дългите серии от обиколки и е трудно да знаем какво ще се случи.”