Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг на полпозишън в Сочи

Нико Розберг на полпозишън в Сочи

53
0

Нико Розберг се наложи над съотборника си Люис Хамилтън в битката за полпозишъна за Гран при на Русия в Сочи. Германецът направи много силна първа обиколка в третата решителна част на сесията за 1:37.113 мин и изпревари с 0,320 сек британеца. При вторите опити Нико не успя да подобри постижението си, а британецът допусна грешка при спирането на завой 13. Много силно се представи Валтери Ботас с Уилямс, който зае 3-ата позиция, но с изоставане с 0.8 сек от Розберг.

Четеърти и 5-и се наредиха Фетел и Райконен с двете коли на Ферари, като Кими също блокира предните колела при спирането на завой 13. След тях на 6-а и 7-а позиция се подредиха Хулкенберг и Перес от Форс Индия. Изключителна квалификация направи младият Макс Верстапен от Торо Росо, който се класира 9-и, като изпревари Рикиардо и Квят с по-силните коли на Ред Бул (10-и и 11-и).

С оглед на неучастието на Карлос Сайнц с другата кола на Торо Росо след катастрофата в третата тренировка и слабата кола на Мейнър Маруся, интригата в първата част на квалификацията беше кои двама пилоти ще отпаднат. Това в крайна сметка се оказаха Алонсо и Ериксон, като напред продължи Бътън с другия болид на Макларън, въпреки че Фернандо разполагаше с изцяло по-старата спецификация на Хонда.

Силно впечатление направи слабото темпо на състезателите на Ферари с гумите суперсофт. Тя бяха по-бавни от двете коли на Мерцедес, въпреки че Розберг (най-бърз) и Хамилтън (трети) бяха с гумите софт.

Във втората част изненадващо отпаднаха местния любимец Дани Квят и Маса с Уилямс заради трафик, докато съотборникът му Ботас се класира 3-и. Пред Валтери най-бързи отново бяха двамата пилоти на Мерцедес – Розберг и Хамилтън. Тяхното предимство пред Ботас оставаше солидно – 0.7 сек.

В третата отново Розберг имаше предимство и спечели 2-ия си пореден полпозишън и общо 3-и за сезона.