Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преименуваният тим на Заубер ще получава 10 млн. евро повече от Алфа...

Преименуваният тим на Заубер ще получава 10 млн. евро повече от Алфа Ромео

916
0
Алфа Ромео Рейсинг

Преименуваният тима на Заубер ще получава 10 млн. евро повече от производителя Алфа Ромео от този сезон, съобщава racefans.net. Екипът от Хинвил вече ще се казва Алфа Ромео Рейсинг, като ще бъде като заводски екип на италианския концерн.

Според шведски източници на изданието, поемането на отбора под шапката на Алфа Ромео ще струва на производителя общо 30 млн. евро при 20 млн. до миналата година. Тогава компанията беше само главен спонсор на тима, създаден от Петер Заубер.

За сравнение пак според racefans.net Даймлер дава около 90 млн. евро на тима на Мерцедес във F1. Това е над 1/3 от бюджета на Сребърните стрли. Докато Рено подкрепя екипа си в Гран при със 100 млн. евро, което е половината от бюджета на француизте за сезон.

Днес ФИА официално потвърди преименуването на тима на Алфа Ромео Заубер към Алфа Ромео Рейсинг, като Заубер вече няма да се съдържа в името на тима. Името на компанията обаче остава Заубер Моторспорт.

Федерацията публикува и списъка с участниците за новия сезон. С него се потвърждава и смяната на името на екипа на Рейсинг Пойнт Форс Индия на Рейсинг Пойнт.

Тимът беше закупен от консорциума на Лорънс Строл в края на лятото миналата година след фалита на дотогавашния Сахара Форс Индия. Той бе собственост на Виджай Маля.

Пълният списък на участниците вижте долу:

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.