Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще се казва Алфа Ромео Рейсинг от новия сезон

Заубер ще се казва Алфа Ромео Рейсинг от новия сезон

299
0
Алфа Ромео Рейсинг

Екипът на Заубер ще носи името Алфа Ромео Рейсинг от новия сезон. Още от миналата година италианският концерн стана главен партньор на швейцарския тим, който имаше в името си Заубер от създаването му през 1993 г.

Сега екипът от Хинвил става на практика заводски такъв на Алфа Ромео. Той печели титлите във Формула 1 в първите 2 сезона от шампионата през 1950 и 1951 г. Собствениците на отбора от компанията Longbow Finance остават същите.

„След старта на партньорството ни с основния спонсор Алфа Ромео нашият отбор направи фантастичен прогрес в технически, рекламен и спортен аспект, коментира спортният директор на отбора Фредерик Васьор.

Това даде мотивация на всички членове на тима, както на пистата, а така и в базата в Швейцария. Продължаваме да развиваме всеки сектор на тима, като позволяваме на нашата страст към състезанията, технология и дизайн да ни дърпат напред.”

През миналия сезон Заубер показа голям напредък и завърши на 8-о място при конструкторите. Тимът изпревари Торо Росо и Уилямс. Очакванията за идния сезон са още по-големи. За тима ще карат ветеранът Кими Райконен и младият италианец Антонио Джовинаци.