Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 1 секунда е разликата в представянето на гумите медиум и софт на...

1 секунда е разликата в представянето на гумите медиум и софт на Хунгароринг

38
0
гуми,Пирели

Времето може да се окаже най-сериозният фактор в Гран при на Унгария днес, тъй като според прогнозата точно около 14 часа в ранния следобед (когато е стартът на състезанието местно време) се предвиждат валежи. Температурите ще останат високи с максимум от 34 градуса.

Тимовете от Формула 1 вече имат представа какво е поведението на сухите гуми (медиум и софт) на Хунгароринг в дълга серия от обиколки. В квалификацията пилотите в Q3 очаквано дадоха най-добрите си времена с по-меката смес, като температурата на асфалта достигна 45 градуса. През цялата сесия пък начело на класирането бе Люис Хамилтън. Пилотът на Макларън, спечелил вчера 150-ия полпозишън на тима си, бе пръв и с медиум, и със софт. Той бе най-бърз и в петъчните свободни тренировки, като единствено в събота сутринта позволи Марк Уебър (Ред Бул) да го изпревари.

Разликата в представянето между двете смеси на Пирели за последно бе измерена на около 1 секунда за обиколка.

Пистата еволюираше непрекъснато, въпреки че по трасето все още има доста прах, а и едно-две излизания от асфалта нанесоха още повече мръсотия – коментира моторспорт директорът на компанията Пол Хембри. – Във финалната сесия видяхме различни тактики. Макларън, Лотус и Форс Индия заложиха на по две излизания, останалите направиха само по едно. Очакваме 2 питстопа да са масово избраната стратегия за надпреварата. Сравнително ниското износване обаче означава, че някои може да опитат и с един. Рискът от дъжд със сигурност може да допринесе за сложността на надпреварата – допълни той.