Начало Автомобили 10 чисто нови Mitsubishi i-MiEV ще тръгнат по пътищата в София и...

10 чисто нови Mitsubishi i-MiEV ще тръгнат по пътищата в София и страната

14
0

Десет автомобила Mitsubishi i-MiEV, задвижвани 100% с електрическа енергия, бяха закупени от корпоративен клиент на Балкан Стар Ритейл за нуждите му при ежедневното обслужване на своите бизнес клиенти.

Mitsubishi i-MiEV се произвежда в завода Мизушима (Япония) и на българския пазар се предлага от 2011 г. Той е типичен градски автомобил с габарити, осигуряващи комфортно шофиране в градска среда. i-MiEV е дълъг 3,48 метра, широк 1,48 метра, висок 1,61 метра и има междуосие 2,55 метра. В купето има място за петима пасажери, а багажникът събира 235 литра. При сгъване на облегалките на задните седалки той нараства до 860 литра. Задвижването се осигурява от електромотор с мощност 67 к.с. и 180Нм максимален въртящ момент. Ускорява до 100 км/ч за 16 секунди и достига максимална скорост 130 км/ч. С едно зареждане на литиево–йонната батерия i-MiEV изминава приблизително 100 км.

Като носител на много награди и пионер в електромобилността в реалния живот, i-MiEV продължава да печели доверие, особено в страните, където опазването на околната среда е на високо ниво. Към месец юли 2014 година общо 32 000 бр. представители на семейството на i-MiEV са продадени на глобално ниво. Водещ е японският пазар (над 10 000 броя), следван в Европа от Норвегия (над 4900), Франция (над 4700), Германия (над 2400). Лидери в продажбите са пазарите с данъчни облекчения и привилегии за собственици на електрически автомобили, които в България липсват.

Освен че изпълнява водеща роля в утвърждаването и популяризирането на електромобилите, екипът на Mitsubishi Motors продължава да работи максимално ефективно и за развитието на свързаните с тях технологии.

Като символичен жест, който отразява позитивните намерения на закупилите електрически автомобили, Балкан Стар Мотърс (изключителен представител на MMC за България) ще засади 10 млади дръвчета в околностите на София и тази инициатива ще се превърне в традиция при всяка продажба на автомобил с нулево отделяне на вредни емисии при движение.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter