Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 10 точки за Петров, разочарование за Хайдфелд

10 точки за Петров, разочарование за Хайдфелд

40
0
Виталий Петров,Ник Хайдфелд

10 точки спечели Виталий Петров за петото си място в хаотичната надпревара в Канада и се изкачи до седма позиция във временното генерално подреждане при пилотите във Формула 1. Той записа и третата по бързина обиколка в състезанието, след което благодари на целия си тим и се радваше на спечеленото.

Условията на пистата бяха ужасно трудни и спирането на надпреварата бе правилното решение. Нямаше абсолютно никакво прилепяне заради прекалено многото вода на трасето. При рестарта се опитахме да се възползваме максимално от позицията си: бях четвърти, тъй като реших да сменя гумите преди червения флаг. От там нататък се борех за предните места. От една страна да завърша пети, след като стартирах 10-ти, е прекрасен резултат, но от друга имах чувството, че мога да се кача на подиума – призна руснакът.

Ник Хайдфелд смени двигател като предохранителна мярка преди Гран при на Канада, след като анализът на маслото за мотора показа наличието на твърде голямо количество олово. Той обаче така и не стигна до карирания флаг, претърпявайки катастрофа (една от многото в рамките на състезателната дистанция). Случилото се с немския пилот бе особено плашещо, тъй като предното му крило влезе под колата.

Основното ми разочарование е, че не завърших. Бях зад Камуи [Кобаяши] и нещо стана. Той внезапно намали и аз го ударих, крилото се откъсна и излетях от пистата. Водех битка за пета позиция и е жалко, че не успях след добрата ни квалификация. Състезанието обаче бе едно от най-непредвидимите, в които караш толкова добре, колкото можеш в конкретните обстоятелства – допълни Ник.