Начало Автомобили 108 е новото предложение на Peugeot за градска среда

108 е новото предложение на Peugeot за градска среда

117
0
Peugeot 108

След като поднови своите предложения в сегментите B и C Peugeot представя своя нов градски автомобил. В един динамичен сегмент, който отбелязва ръст, новият 108 носи свеж полъх. Компактен и гъвкав към градската среда, той се отличава с модерен дизайн. 108 предлага възможност на клиента да притежава уникален автомобил: избор между хечбек или силует с подвижен покрив, персонализация, интериор, брой врати, цветове… Всеки нов Peugeot 108 доказва своята индивидуалност.

Новият Peugeot 108 се превръща в огледало на смартфона на потребителя благодарение на неговия голям сензорен екран, притежаващ функцията Mirror Screen, включваща нови възможности за свързване с MirrorLinkTM и AppInCar. Новият представител на марката е високо оборудван: камера за задно виждане, климатроник, безконтактен достъп и стартиране на автомобила.

Модерен и с много таланти, новият Peugeot 108 не забравя и най-важните качества за сегмента. Той се придвижва в града благодарение на неговата компактност и пъргавост. 108 е изключително икономичен благодарение на неговите 3-цилиндрови двигатели.

Новият градски автомобил на марката се предлага в 2 силуета: хечбек и с подвижен покрив Peugeot 108 TOP.

Създаден като автомобил от луксозния клас, новият Peugeot 108 се вписва идеално в ценностите на гамата PEUGEOT. Той е балансиран, елегантен и изтънчен. С компактни размери, 108 обединява прецизни линии и хармонични форми, за да прикани водача да се качи зад волана. Под класическия и изискан стил се разкрива една модерна и динамична индивидуалност: решителният поглед, нежните форми, безбройните възможности за персонализация и технологичното оборудване придават на 108 едно неповторимо присъствие в сегмента – обясни мениджърът стил на Peugeot 108 Иво Гроен.

PEUGEOT 108 е проектиран така, че да се справя със стил и решителност в градските условия. Предната част мигновено вдъхва спокойствие благодарение на своето излъчване за здравина. Забележително концентрирана за сегмента, тя е структурирана от предна решетка, централна греда и предна радиаторна решетка. В профил компактността се подчертава от надвесите, намалени до минимум. Автомобилът е лесно достъпен благодарение на вратите, които се простират почти от едната гума до другата. Неговият динамизъм е подчертан от хромирана метална лайста, започваща над предния калник, и стигаща до основата на стъклото.

Богатството отвън продължава да се разкрива и в приятния интериор, за който не може да се предполага от компактността на Peugeot 108. Влизайки вътре, водачът бързо и лесно открива функциите на автомобила. Блокът с уредите е свързан с кормилната уредба, регулируема във височина, и е покрит с надвес, за да се гарантира разчитането при всякакви условия. Той включва аналогов скоростомер и LCD екран, разположени централно. От едната и от другата страна са разположени оборотомера и индикатора за смяна на предавките (Gear Shift Indicator).

PEUGEOT 108 навлиза в нова ера на градския автомобил със своя голям сензорен екран в центъра на таблото. Опционално на ниво Active и серийно на Allure, този седем инчов екран създава нова връзка между автомобила и неговия водач. Той обединява радиото, борд компютъра и настройките на автомобила. И отива далеч отвъд тези функции!

В действителност, смартфона, този изключително личен аксесоар, е полезен по всяко време. Сега той може да се използва включително и в автомобила. Потребителят може да се свърже по два начина: чрез Bluetooth ® за използване на функциите на телефона и за музикалните файлове на мобилното устройство и чрез Mirror Screen за приложенията, съвместими с автомобила. Функцията Mirror Screen се използва чрез MirrorLinkTM – една технология за телефони, използващи Android, RIM и Windows и чрез AppInCar за телефони, използващи IOS.

С дължина от 3.47 м и ширина 1.62 м, PEUGEOT 108 е шампион в компактността и се отличава в града. Редуцираните му надвеси и намаления радиус на завой от едва 4.80 м му позволяват с лекота да избягва препятствията. Тази архитектура позволява също така да се изнесе мястото на водача, така че да осигури отлична видимост.

При товарене на багажника, Peugeot 108 разкрива една от многото си силни страни. Безконтактният достъп до автомобила (ADML), позволява да се отключат вратите, да се отключи и открехне вратата на багажника с леко докосване на техните сензори.

Гамата се състои от четири 3-цилиндрови ефикасни двигатели: 1.0 e-VTi 68 BVM5, 88g/km CO2; 1.0 VTi 68 BVM5, 95g/km CO2; 1.0 VTi 68 ETG5 , 97g/km CO2; Нов двигател PureTech 1.2 VTi 82 BVM5 , 99g/km на CO2.