Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 122 тура за пилотите на Лотус в свободните сесии

122 тура за пилотите на Лотус в свободните сесии

66
0

Общо 122 обиколки направиха в първия ден изпитания за Гран при на Монако пилотите на Лотус Хейки Ковалайнен и Ярно Трули, но проблем с двигателя попречи на италианеца през втората сесия.

– Малко съм разочарован, защото прогресивно свалях времената си, а в Монако всяка изгубена минута, в която не си на пистата, ти коства малко скорост за останалата част от уикенда. Аз имам опит, така че от пилотска гледна точка последствията няма да са лоши, но трябва да намерим оптималните реглажи за болида, както и да го стабилизираме – заяви Трули.

Финландският му съекипник ме по-бавен само с малко над секунда от Хайме Алгерсуари (Торо Росо) и това бе повод за истинска гордост.

– От момента, в който се качих на болида сутринта, поведението му беше добро и го подобрявахме стъпка по стъпка през целия ден. Сравнихме двата типа гуми и поведението им е на ниво. Дългата ми серия с меката смес премина без проблеми, а тук всичко може да се случи, така че нямам търпение да дойдат квалификацията и състезанието – бе нетърпелив Хейки.