Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 13-ото място беше максимумът, смята Алонсо

13-ото място беше максимумът, смята Алонсо

72
0

Фернандо Алонсо смята, че 13-ото място в квалификацията в Китай е било максималното, което той е можел да постигне. От началото на сезона пилотът на Макларън не е достигнал до 3-ата част на сесията, но в състезанието винаги успява да спечели точки. Предстои да видим дали така ще се случи и в Шанхай.

Испанецът обаче предполага, че пилотите пред него ще имат трудности с гумите ултрасофт, което може да му даде шанс да напредне в колоната. Той ще има свободен избор на гуми, като най-вероятно ще потегли с типа софт, както първите 4 пилоти на старта.

„Опитахме се да бъдем 11-и, което щеше да е идеално, но не бе възможно, обясни Алонсо. – 13-ата позиция беше максимумът. Ще се опитаме да спечелим точки утре. Мисля, че все пак сме в добра позиция. Последните 2-3 коли от топ 10 ще имат трудности и ще трябва да спрат рано в бокса.”

Фернандо каза, че тимът му трябва да подобри скоростта на колата. Той и съотборникът му Вандоорн опитаха да си помогнат един на друг, като във втората част на квалификацията първо Алонсо е бил пред Щофел, за да използва белгиецът въздушната му струя на обратната права, а след това Вандоорн му е върнал жеста. Но явно това не  било достатъчно.

За състезанието утре Алонсо най-вероятно ще използва тактика с един питстоп, като предполага, че пилотите пред него, които ще стартират с ултрасофт, ще спират 2 пъти в пита.