Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 130 000 на крака за Алонсо

130 000 на крака за Алонсо

56
0

130 000 души приветстваха Фернандо Алонсо на Каталуния при победата му. Феновете почти заглушиха двигателите на болидите във Формула 1 във възторга си от представянето му.

###

130 000 души приветстваха Фернандо Алонсо на Каталуния при победата му. Феновете почти заглушиха двигателите на болидите във Формула 1 във възторга си от представянето на своя сънародник днес.

Пилотът на Рено се отплати на запалянковците си и на лично наблюдаващия надпреварата крал Хуан Карлос с 66 брилянтни обиколки. Алонсо победи Михаел Шумахер с преднина от 18,5 сек.

Фантастично! През последните пет-шест обиколки видях, че Михаел намаля и вече не натиска толкова сериозно. Така че четири-пет тура просто си пътувах към финала. Да спечеля пред всички, пред моите хора, които ме подкрепят – това е най-хубавото чувство, което съм усещал в колата. Беше като в Бразилия, където спечелих титлата си. Но там бях трети след доста проблеми и не се радвах толкова, колкото след днешното състезание – коментира изключително доволният Алонсо.

Днешната победа е трета за Фернандо за този сезон и общо 11-та в кариерата му. До момента Алонсо има 12 подиума в последните си 12 старта. Той увеличи аванса си пред Михаел Шумахер във временното класиране при пилотите на 15 точки.

Мисля, че дадохме максимума от себе си днес. Гумите се представиха добре преди състезанието, но имахме някои съмнение преди старта. Всичко обаче мина перфектно и по план – допълни Алонсо.

Съотборникът му Джанкарло Фисикела също бе доволен. Италианецът сподели, че тимът е пристигнал в Испания с цел да спечели подиум и са сторили точно това, въпреки че Ферари бяха силни този уикенд.

Фернандо имаше предимство и го пуснах напред, но след това балансът на колата не бе перфектен. Успях да се отдалеча от Михаел, но не и да остана пред него след първите боксове – разказа Фисикела.

Техническият шеф на Рено Пат Саймъндс от своя страна призна, че въобще не е бил толкова оптимистично настроен за надпреварата преди старта.

Днес следобед постигнахме всичко благодарение и на колите, и на пилотите си – заяви той. – Знаехме, че гумите на Мишлен са силни в първите обиколки, но имахме останал само един нов комплект за Фернандо. Ето защо победата зависеше от издръжливостта на гумите. Поведението им бе фантастично и ни помогнаха да победим Ферари като чиста скорост.