Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 13-ият отбор догодина ще трябва да представи 16 милиона лири депозит

13-ият отбор догодина ще трябва да представи 16 милиона лири депозит

13
0

Отборът, който ще бъде избран от ФИА да заеме 13-ото място в падока догодина, ще трябва да плати депозит от 16 милиона британски паунда. Това разкри Бърни Еклестън пред британската преса.

За да привлече нови отбори, Ф1 наскоро отмени дългогодишното правило за задължението от 48 милиона долара, а Еклестън дори предложи няколко милиона помощ за всеки нов отбор. Но след финансовите проблеми, които възпрепятстваха новите отбори тази година и дори отказаха американците от US F1, милиардерът очевидно е променил гледната си точка и сега вече е на мнение, че всеки нов отбор трябва да докаже, че е добре осигурен финансово, преди да бъде избран да участва.

„Казахме им, че ако не могат да намерят 16 милиона лири сега, значи не ги искаме. Ако не могат да намерят тази сума сега, просто няма начин да участват“, заяви той що се отнася до желаещите да участват догодина.

Няколко тима са заинтересовани за включване в шампионата през 2011-та, като сред тях са американците от компанията Cypher, испанският тим от Льо Ман – Epsilon Euskadi, както и вече добре познатите Стефан GP от Сърбия.