Начало Картинг 140 пилоти от 11 страни в ЕКО 12 часа на България

140 пилоти от 11 страни в ЕКО 12 часа на България

388
0
ЕКО 12 часа на България
снимка: Lap.bg

140 пилоти от 11 страни ще участват във второто издание на картинг състезанието ЕКО 12 часа на България. То ще се проведе на 23 юни от 10:30 ч., на пистата в Хасково, която ще се превърне в „малкия Льо Ман“.

Пилотите ще се съревновават в 34 отбора, за да определят най-издръжливия екип на картинг пистата.

Целта е да навъртят най-много обиколки в 12-часовото предизвикателство. Финалът на българския „Льо Ман“ се очаква да бъде около 23 часа под цветовете на заря.

След днешната пресконференция стана ясно, че 24-кратният шампион на България, Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка Сани Жекова ще оглавяват отбори в надпреварата.

Именно това прави ЕКО 12 часа на България единствената по рода си отборна картинг надпревара за издръжливост в нашия регион. За първи път в състезанието ще се включат популярни личности извън картинг спорта.

Александра Жекова ще е една от тях. Тя представи своя тим в лицата на актьора – Асен Блатечки, актрисата – Снежана Макавеева, ултрамаратонецът – Краси Георгиев, 11 кратният световен шампион по плувен маратон – Петър Стойчев, както и рали шампионът Григор Григоров.

ЕКО 12 часа на България
снимка: Lap.bg

В неделя ще разберем дали мотокросът, с който Сани си „почива“ от бялата писта, ще бъде полезен при толкова сериозна конкуренция, каквато представлява Чой и неговият отбор. Още днес те се „заканиха“ един на друг за оспорваната надпревара и показаха хъс за победа.

Всички те заявиха, че личният пример е изключително важен. И само чрез него може да се повлияе на повече млади хора за по-активен начин на живот. Това е и причината да бъдат посланици на второто издание на „ЕКО 12 часа на България“!

ЕКО Рейсинг Тийм, оглавен от Мартин Чой, даде изключителен шанс на двама фенове на адреналина и високите скорости да се състезават рамо до рамо с шампиона.

За всички желаещи, които искат да наблюдават звездите от България, в друг вид спортна надпревара, входът ще бъде свободен. А за любителите пред малкия екран ще има преки включвания по БНТ.