Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 15-ото място било приятна изненада за Алонсо

15-ото място било приятна изненада за Алонсо

107
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо определи 15-ото си място в квалификацията за Гран при на Абу Даби като приятна изненада. Испанецът стигна до 2-ата част на сесията, но скоростта на колата не му позволи да продължи и в Q3.

Въпреки това пилотът на Макларън беше доволен от постигнатия резултат, като инженерът му определи последната обиколка в първия сегмент като магическа. Тя беше с цели 0.7 сек по-добра от тази на съотборника му Вандоорн.

„Не бяхме оптимистично настроени за нашите шансове за стигнем до 2-ата част на квалификацията, тъй като не бяхме конкурентноспособни в нито една от тренировките досега през уикенда, каза Алонсо. – Затова достигането до Q2 беше приятна изненада. Натисках много здраво в обиколката ми и я усещах, че е добре.

Стартираме от позиция, която е на 5 места от зоната на точките и се надявам да се възползваме от някой екшън пред нас. Като чиста скорост може би не сме в състояние да стигнем топ 10, на кой знае. Утре в състезанието ще карам като за последно в F1 и ще се опитам да се забавлявам и да дам най-доброто от себе си.“

Щофел Вандоорн остана едва 18-и и не премина Q1, като зад него се наредиха само пилотите на Уилямс. „Чувствам облекчение, че мина и тази последна квалификация, каза белгиецът. – Не бяхме в добра форма през целия сезон. Все пак колата днес все пак беше чудесна за каране и се забавлявах.“