Начало Рали 17 български екипажа на рали Сърбия

17 български екипажа на рали Сърбия

155
0

17 български екипажа ще участват на рали Сърбия, което ще бъде 4-и кръг от националния шампионат. Заявките за надпреварата са общо 49.

Сред тях са лидерите в първенството ни Мирослав Ангелов/Недялко Сивов от Мегапорт с Шкода Фабия R5, които могат да се осигуря предсрочно титлата при добро представяне по отсечките в западната ни съседка.

А ралито тази година е почти с изцяло нови отсечки и нов център, което ще затрудни максимално екипажите. И единствено опитът и познаването на характерния за Сърбия пътища асфалт могат малко да помогнат.

Освен Ангелов, на линия са почти всички наши водещи екипажи. Сред тях са миналогодишният шампион Тихомир Стратиев/Добрин Борисов от Марина Моторспорт с Пежо 208 R2, Йордан Атанасов/Янаки Янакиев от ART Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9 и Георги Василев/Стефан Добрев от Дианел със същото Мицубиши.

Заявка не е подал само Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков с Пежо 208 R2. За фаворит за победата се счита опитния румънски пилот Дан Гъртофан с Шкода Фабия R5.

Тази вечер е церемониалния старт на ралито от 21 часа, а състезанието започва утре сутринта. Предстоят 12 скоростни отсечки с обща дължина 164.25 км. 

Пълен списък със заявки