Начало Други 17-то време за Никола Цолов във втория ден тестове в Каталуния

17-то време за Никола Цолов във втория ден тестове в Каталуния

338
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Спас Генев

Никола Цолов финишира на 17-та позиция във втория ден тестове на пистата Каталуния. Българският пилот записа време за 1:27:650 мин. в сутрешната сесия и направи общо 79 тура по време на изпитанията. Постижението на Никола Цолов беше с по-малко от секунда по-слабо от това на лидера Мари Боя (Кампос Рейсинг).

Барселона е домакин на първите тестове по време на сезон 2024 във Формула 3. Изпитанията се провеждат на пистата Каталуния с дължина 4.657 км и разположена близо до град Монтменло. По-късно тази година тук ще се проведе четвъртия кръг от поддържащия шампионат на F1.

Вчера се проведе откриващия ден тестове в Каталуния. В него Никола Цолов даде 26-то време и отново записа солиден брой обиколки. Подобно на своите колеги, пилотът на АРТ Гран при разполагаше само с твърди сликове на прашното и хлъзгаво трасе край Барселона.

Днес Никола Цолов се включи в сутрешната сесия, която беше с продължителност три часа. В нея той направи дълги серии с обиколки и остана 17-ти. Този резултат беше малко по-добър в сравнение с този от вчерашния ден. Най-бърз в първата половина от деня беше Мари Боя.

В следобедната сесия пилотите правеха най-вече състезателни симулации и се адаптираха към гумите на Пирели. Никола Цолов не подобри постижението си от сутринта и даде 20-то време. Неговата цел беше да натрупа повече пробег с автомобила и да подобри управлението на гумите си. Този тест е от изключително значение за всички пилоти от F3 заради липсата на достатъчно тренировки по време на състезателните уикенди

Най-бърз във втория ден тестове в Каталуния беше Мари Боя (Кампос Рейсинг). Подобно на Цолов, испанецът записа най-доброто си постижение в сутрешната сесия. Втори и трети се класираха Леонардо Форнароли (Трайдънт) и Люк Браунинг (Хайтек). В топ 5 влязоха още Оливър Гьоте (Кампос Рейсинг) и Сами Мегетуниф (Трайдент). Съотборниците на Никола Цолов Кристиан Менсъл и Лорънс ван Хюпен дадоха съответно 12-то и 14-то време.