Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус, Торо Росо, Испания Рейсинг и Върджин за втория ден тестове във...

Лотус, Торо Росо, Испания Рейсинг и Върджин за втория ден тестове във Валенсия

63
0
Т128,Хейки Ковалайнен

Лотус

Хейки Ковалайнен (15 обиколки):

– Колата беше фантастична въпреки ограничените обиколки. Бързо се усеща, че е по-добре балансирана от миналогодишната, нивото на сцепление е чудесно, но е малко трудно да се правят преценки, тъй като всъщност не карахме за времена. Успяхме да направим повечето си проверки – искахме да се уверим, че двигателят, скоростната кутия и хидравликата работят според очакванията ни.

Майк Гаскойн (технически директор):

– Беше страхотно да видя болида на писта навреме и искам да благодаря на целия екип за усилията им да стигнем до тук. Денят обаче бе малко разочароващ, тъй като имахме проблем със сервото, който ни принуди да спрем сесията по-рано. Идентифицирахме повредата и тя е механична, не е свързана с хидравликата. Новите части обаче може да пристигнат чак в петък, така че утре вероятно ще продължим с проверките. От позитивна гледна точка свършихме доста работа и всичко изглежда върви по план.

 

Торо Росо

Хайме Алгерсуари (64 обиколки):

– Много по-добър от вчерашния ден, тъй като успяхме да направим много обиколки сутринта и да съберем полезни данни. Имаме много за учене на този етап, особено за новите системи. Особено интересно е ползването на KERS и започвам да разбирам как да го използвам, особено във фазата на използване на спестената енергия. Нямам търпение да се върна в автомобила другата седмица на Херес и да продължа с развитието.

Себастиен Буеми (46 обиколки):

– Днес следобед за първи път седнах в колата и се чувствам прекрасно да карам отново след зимната пауза. Работих около три часа и направих 46 тура, което е доста окуражаващо като за първи ден. Ще е интересна вечер с проучването на цялата събрана информация, тъй като много неща са нови и трябва да ги разберем възможно най-добре. Утре продължаваме по същия път.

 

Испания Рейсинг

Нараин Картикеян (80 обиколки):

– Работихме по програмата си и 80 обиколки са добро постижение. Времената не са толкова важни и не карахме за класиране днес. Постепенно свикваме с разни неща. Изпробвах няколко смеси на Пирели и се чувствам удовлетворен. Надявам се да свършим добра работа и утре, продължавайки в същата посока.

Колин Колес (шеф на отбора):

– Нараин свърши прекрасна работа през втория ден тестове. Времената не са важни – обръщаме внимание на събраната информация. Той направи 80 тура, което е почти двойно спрямо вчерашното постижение. Много съм доволен от прогреса и съм сигурен, че ще продължи да се подобрява.

 

Върджин

Тимо Глок (34 обиколки):

– Хубаво е пак да съм в колата, след като цяла зима се подготвям за новия сезон и нямам търпение той да започне. Първите тестове ще са полезни за запознаване с гумите на Пирели. Не направихме толкова обиколки, колкото ни се искаше, а и имаше проблеми с хидравликата и диференциала, но денят бе много интересен и нямам търпение да скоча в болида отново утре, за да продължа да се трудя.