Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 2 спирания в бокса за смяна на гуми в Остин

2 спирания в бокса за смяна на гуми в Остин

102
0

По 2 спирания в бокса за смяна на гуми се очаква да направят пилотите в Гран при на САЩ. За уикенда в Остин от Пирели са предоставили на отборите типовете гуми медиум, софт и суперсофт.

Последните за първи път ще бъдат използвани на това трасе, като се очаква това да бъде предпочитаният тип за квалификацията и съответно за старта на състезанието за пилотите в топ 10.

След това според нивата на износване пилотите може да използват 2 пъти софт или веднъж софт и веднъж медиум. Ползване на тактика с един питстоп е малко вероятна, като такава може да опита някой от пилотите извън първите 10 на старта. За да бъде тя изпълнена, трябва да се започне със софт и след поне 20 направени обиколки да се премине на медиум.

През миналата година около 1/3 от надпреварата бе на мокро и след като изсъхна, пилоти масово използваха само сместа софт. Това важеше и за победителя Люис Хамилтън и за завършилия втори Нико Розберг. Третият Фетел с Ферари използва по един път софт и един път медиум.

„Гран При на САЩ през 2015 г. бе голямо предизвикателство заради климатичните условия. Това означава, че отборите не разполагат с много данни за представянето на гумите, заяви спортният директор на Пирели Пол Хембри.

– Подготвили сме сместа суперсофт, която за първи път ще се ползва на това трасе. Затова свободните тренировки ще са от голямо значение, а оптималната стратегия тепърва ще се определя.”

Изборът на типове гуми на всеки пилот за уикенда в Остин можете да видите на графиката вдясно: