Начало Списание 2019 г. вече започна

2019 г. вече започна

ClubS1, брой 222/декември 2018

261
0

С тестовете на гуми в Абу Даби на практика започна новият сезон във Формула 1. Изпитанията бяха много важни, защото тимовете бързо трябваше да се ориентират в промените на Пирели и да заявят моделите си за първите състезания от новия шампионат. Темата е изключително важна в модерната Гран при и затова й отделяме специално внимание в този традиционен брой между два сезона. В него намират място последните състезания в световния рали шампионат и триумфът на Себастиен Ожие, който отново надделя.
В голяма степен обаче погледът на всички е насочен вече към 2019 г. и на прага й Даниел Рикиардо направи нещо като равносметка на целия си път до тук след 10 години в клана Ред Бул.
Към 2019 г. категорично гледат и в спортния отдел на Шкода, които представиха новата Фабия R5 на специално медия събитие. На него бе поканена и нашата медия. Звездите на тима бяха любезни и да отговорят на по няколко въпроса.
Процесите в автомобилния спорт са така динамични, че наистина един сезон завършва и започва друг и ако F1 и WRC имат поне известна пауза в надпреварите, то новият шампионат във Формула Е започва. При това петото първенство в серията е малка революция с болиди за цяло състезание с много по-голяма мощност.
Отразяването на спорта и в частност на Формула 1 е друга тема, за която има малко повече възможност именно през зимата, когато се прави по принцип равносметка на поне един период от време.