Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 2020 година трябва да бъде нашата, смята Хелмут Марко

2020 година трябва да бъде нашата, смята Хелмут Марко

1515
0
Верстапен, Хорнер, Марко 2019 Абу Даби
снимка: Ред Бул Контент Пуул

2020 г. трябва да бъде годината на Ред Бул. Това твърди главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко. През изминалия сезон „биковете“ записаха общо 3 победи чрез Макс Верстапен – в Австрия, Германия и Бразилия. Холандецът бе близо и до успеха в Унгария, а можеше да триумфира и в Мексико, където беше най-бърз.

Титлите за 6-а поредна година обаче спечели тимът на Мерцедес. Люис Хамилтън взе своята 6-а корона в спорта, като екипът на Сребърните стрели имаше най-бързата кола в завоите. С оглед на липсата на големи промени в правилата за 2020 г., се очаква отново в Мерцедес да са много силни.

„Разбира се в Мерцедес са фаворитите, но мисля, че 2020 г. трябва да бъде нашата година, каза Марко пред холандското издание Formule 1.

– Верстапен показа много зрялост през изминалия сезон. Това беше най-зрелият Макс, който някога сме виждали. Той е по-спокоен и се учи. Освен това ние знаем какво можем да очакваме от Хонда. Те изпълниха това, което ни обещаха досега.

През първата половина от сезона нямахме нужната кола. Това беше от части заради шасито, но беше и заради развитието на двигателя, което още не бе достатъчно напреднало. В Австрия обаче дойдохме с ново предно крило, което проработи перфектно. И оттогава имахме кола, способна да спечели на много писти.“

Според бащата на Макс – Йос Верстапен, с оглед на липсата на сериозни промени в правилата за 2020 г., Ред Бул би трябвало да може да се бори за челните места и победите още от началото на сезона.