Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 приключва първата половина от сезон 2021 с Гран при на Унгария

F1 приключва първата половина от сезон 2021 с Гран при на Унгария

1739
0
Гран при на Унгария, Хунгароринг, Будапеща
снимка: Пирели

Първата половина на сезон 2021 във Формула 1 приключва този уикенд с Гран при на Унгария, 11 кръг от световното първенство

От Пирели ще доставят на отборите гуми от типовете C2, C3 и C4, съответно като хард, медиум и софт. Уикендът ще е в обичайния си формат след проведения на пистата Силвърстоун експеримент със спринтова квалификация.

Предоставените на екипите смеси са същите, с които разполагаха и миналия сезон на Хунгароринг

Трасето не натоварва особено много гумите. Затова са избрани типове от средата на гамата на италианския производител.

Хунгароринг има съвсем различен характер от бързата конфигурация на Силвърстоун. Тясна, с множество завои тя е определяна повече като картинг трасе, отколкото като с Гран при профил. Изпреварванията са сложни и това е важен фактор при планирането на стратегии, тъй като позицията на пистата е ключова. Температурите са много високи. Изключително рядко вали, но все пак се случва. През миналата година например в началото бяха използвани интермедии, тъй като трасето все още бе мокро от по-ранен валеж.

Според метеорологичната прогноза е възможно този уикенд да вали в събота и неделя. В деня на квалификацията дъждът е по-вероятен сутринта и вечерта, което би имало по-малко влияние върху работата на писта. В неделя обаче е възможно да превали около или по време на състезанието. Тази прогноза може и да се промени в течение на следващите дни.

Температурите ще са обичайно много високи – минимални от 20 градуса в петък и събота и 16 градуса в неделя. Най-горещо ще е в петък – до 34 градуса, докато в деня на състезанието прогнозата е за максимални 28 градуса.