Начало Други 21 отбора стартираха в последния кръг от Ендуранс шампионата

21 отбора стартираха в последния кръг от Ендуранс шампионата

88
0

На писта „Долна Митрополия“, бе даден старта на последния кръг от Българския шампионат за издръжливост – Ендуранс. В съботния ден се проведоха две свободни тренировки, както и състезанието в дисциплината Endurance Pole.

Най-бързият отбор в първата тренировка бе този на Бурдин Ресинг, второ и трето време записаха отборите на Дъга Сервиз и Lotus Sofia Motorsport. Във втората сесия най-бързи на пистата бяха от Lotus Sofia Motorsport, следвани от Бурдин Рейсинг й HHP.

В късния следобед се проведе и самата надпревара в квалификационната дисциплина Endurance Pole. Отборът на Top Drift бе спечели първото място в групата на състезателните автомобили с двигател над 2000 куб. Втори и трети останаха отборите на Пинокио Моторспорт и РиВ Ауто.

В клас състезателни до 2 литра, отборът на Lotus Sofia Motorsport даде най-добро време. Отборите на HPP и Дъга Сервиз останаха съответно на втора и трета позиция.

В групата на туристическите автомобили с двигатели над 2 литра, най-бърза обиколка записа отбора на Бурдин Рейсинг. Скудерия Папазов и HPP 3 останаха на второ и трето място в този клас.

Групата на туристическите автомобили до 2 литра бе най-голяма през днешния ден. В нея имаше 8 участника, а най-бързия отбор в квалификацията бе този на Kose Bose. Отборът на Pleven Rally Team записа второ време, а този на Florida Racing трето.