Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 23-то място в квалификацията на Силвърстоун за Никола Цолов

23-то място в квалификацията на Силвърстоун за Никола Цолов

694
0
Никола Цолов
снимка: Спас Генев

На 23-та позиция завърши квалификацията за седмия кръг от сезона във Формула 3 българският пилот Никола Цолов. На пистата Силвърстоун дебютантът на АРТ Гран при Цолов записа страхотно представяне в първата свободна тренировка – 12-о място и разлика от 0,6 секунди от най-бързия.

В квалификацията обаче Цолов направи една добра обиколка. Във втория си бърз тур допусна грешка. В третия отново подобри времето си, но недостатъчно, за да влезе в топ 20.

Най-бързи в квалификацията бяха съотборниците в Тридент Леонардо Форнароли и Оливър Гьоте. Никола остана на 1,5 секунди от полпозишъна и на десета и половина от секундата от място в топ 20.

Още преди началото на уикенда във Великобритания Цолов сподели, че на Силвърстоун ако не си бърз от първата обиколка, след това е много трудно да наваксаш.

„На симулатора Силвърстоун много ми хареса и бях много бърз. Нямам очаквания за класиране или резултати. Важното е да подобрим начина, по който работим с отбора. На Силвърстоун трябва да си бърз още от първата обиколка, за да тръгнеш силно и да подобряваш времената си. Ако изостанеш в началото, после нямаш време да догонваш ”, допълни Цолов.

Седмият кръг от сезона във Формула 3 продължава утре със спринтовото състезание с дължина 18 обиколки (106,038 км). По-късата от двете F3 надпревари на Силвърстоун стартира в 11:20 часа българско време.