Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 230 души освободени от Катерам, Кобаяши ще кара за тима в Абу...

230 души освободени от Катерам, Кобаяши ще кара за тима в Абу Даби

89
0
Камуи Кобаяши

230 служители на Катерам бяха освободени от отбора малко след като бе обявено, че тимът все пак ще се състезава в последния кръг от тазгодишния шампионат Гран при на Абу Даби.

Синдикът Финбар О’Конъл, изпълняващ де факто длъжността шеф на екипа, обяви пред Ройтерс, че за финалното състезание ще пътуват 40 души. Техните разходи ще бъдат покрити от събраните от феновете средства. Катерам събра 1,92 млн. британски паунда при крайна цел от 2,35 милиона. Акцията продължава до 23 ноември, като бъдещето на отбора остава неясно.

О’Конъл обясни, че хората са освободени по тяхна молба, тъй като искат да стартират процедура за търсене на дължими суми, отнемаща поне месец преди да бъдат направени каквито и да са плащания, ако екипът не бъде продаден.

– Отиваме в Абу Даби, където ще се състезаваме и ще разговаряме с потенциални инвеститори – обясни О’Конъл.

Той призна, че няма много време, в което да изпълни тези си намерения, но имало 4-5 заинтересувани страни с необходимите средства.

Служителите от Лийфийлд имат да получават заплати за седем седмици – не са получавали пари от края на септември.

Междувременно бе обявено, че Камуи Кобаяши ще кара за Катерам в Абу Даби. Вторият пилот в момента не е ясен, след като Маркус Ериксон прекрати по-рано договора си с екипа.

– Радвам се, че ще се състезавам с отбора в Абу Даби. Последните няколко седмици не бяха лесни, така че ще е чудесно да се върна в колата и да се трудя заедно с останалите хора. Бих искал да благодаря на феновете за подкрепата им към тима. Този отбор работи упорито и никога не се предава. Заслужаваме да се състезаваме в Абу Даби. Сега е наш ред да покажем какво можем. Надявам се да приключим сезона с положителен резултат в името на бъдещето на тима – коментира Кобаяши.