Начало Други 24 часа на Льо Ман – четвърти/пети час

24 часа на Льо Ман – четвърти/пети час

33
0

Въпреки напрежението от състезанието, Пежо и Ауди успяват да намерят време и за шеги по време на 24 часа на Льо Ман. Първо от немския екип съобщиха за отпадането на Пежо №3 със забележката: Никаква работа не вършат по него. Как се казва? Край. Французите не закъсняха и след новината за повредата на автомобила си допълниха: Водещото Ауди сега е само на обиколка назад. Те обаче все още не бяха сигурни каква е причината за повредата. Междувременно семейство Менсъл си тръгнаха, след като Найджъл бе освободен от лекарите.

Антъни Дейвидсън в Пежо №1 настигна лидера Стефан Саразен (№2) и когато французинът спря в пита, английският пилот излезе начело на колоната. Още по-впечатляващо бе представянето на друг бивш пилот от Формула 1 – Джанмария Бруни. Той се състезава с Ризи Ферари №82 в клас LM GT2 и от последен в него стигна водещия Оливие Берета с Корвет, изпревари го и поведе по-малко от четири часа след старта!

Докато зрителите се радваха на прекрасно управление, битки и дори катастрофи, то Ауди бяха нападнати от проблеми. Първо автомобилът с №9 удари оператор при спирането си в бокса, като човекът се размина със сериозни контузии, но все пак пострадаха кракът и рамото му.

Двайсетина минути по-късно колата с №7 се завъртя, след като Том Кристенсен връхлетя движещото се със значително по-ниска скорост заради спукана гума BMW на трикратния световен шампион в сериите за туристически автомобили Анди Приол. Датчанинът не успя да мине от външната страна и неговото Ауди R15 изхвърча в чакълената зона за сигурност. В крайна сметка той успя да се измъкне от там, но с цената на сериозно закъснение плюс питстоп за поправки (при който зад волана седна Диндо Капело) и №7 отиде седми автомобил в подреждането.

Пилотът бе сериозно ядосан от случката, но още по-вбесен бе шефът на Ауди Моторспорт Волфганг Улрих, който държеше лично да обясни на началника на екипа Шницер Чарли Лам мнението си. Според Улрих пилотите просто трябва да гледат в огледалата си, за да не се стига до подобни ситуации.