Начало Други 24 часа на Льо Ман: Тойота се радват на трета и пета...

24 часа на Льо Ман: Тойота се радват на трета и пета позиция на грида

23
0
TS030 Hybrid,тойотА

Екипът на Тойота Рейсинг бе наистина много доволен от третото си и пето място в квалификацията за 80-ите 24 часа на Льо Ман. Отборът работеше непрекъснато, за да напасва настройките спрямо променящите се условия на трасето и съответно времената на пилотите падаха. И двата хибрида претърпяха известни поправки между сесиите – на електрически проблеми, но всичко бе наред за последните два часа на битката. Накрая Антъни Дейвидсън (с кола №8) и Казуки Накаджима (кола №7) дадоха най-доброто от себе и спечелиха трета и пета позиция на грида.

При първото си реално изпитание на писта TS030 Hybrid бе с малко повече от секунда по-бавен от хибрида на Ауди e-tron Куатро.

Наистина се гордея с целия отбор. Всички работиха толкова упорито, за да сме тук, но и на самото трасе продължихме да натискаме и усилията ни определено си струваха – коментира президентът на отбора Йошиаки Киношита. – Два автомобила в топ 5 е невероятно постижение в първия ни състезателен уикенд в едва третия ден на писта. Поздравления за Ауди и полпозишъна им – той само показва колко ще е трудно да бъдат победени в надпреварата.

Дейвидсън чувстваше след квалификацията, че е извлякъл максимума от колата си.

Направих добра обиколка и смятам, че можем да сме доволни от постигнатото. Всичко в TS030 Hybrid все още ми е много ново, но вървя все по-бързо и по-бързо. Колата е с чудесен баланс и се чувствам удобно в нея. Нямам търпение да дойде състезанието, за да видя какво можем да направим в него. Надявам се автомобилът да е издръжлив. Мисля, че изненадахме някои хора с факта, че сме толкова близо до полпозишъна и всъщност според мен може да направим по-силна надпревара в сравнение с квалификацията. Льо Ман е тежко изпитание, но ако нямаме проблеми, можем да сме на подиума – допълни англичанинът.

Накаджима също бе доволен от вложеното усилие в последния си бърз тур с нови гуми. Той заяви, че е имал добро усещане и е вложил всичко от себе си.

Единствената пречка бе трафикът – продължи японецът. – Знаехме обаче, че на пистата няма да има чак толкова много коли, тъй като останалите започнаха да се прибират в боксовете. Стратегията ни бе чудесна – трябваше да се справя само с една кола в последния сектор и загубих съвсем малко време. Страхотно е, че Антъни класира другия автомобил в топ 3, както и че заедно сме в топ 5 – добави той.