Начало Други Зрителите на 24 часа на Льо Ман ще гледат ексклузивно 10 минути...

Зрителите на 24 часа на Льо Ман ще гледат ексклузивно 10 минути от Ford v Ferrari

544
0
Мат Деймън, Крисчън Бейл, Ford v Ferrari
Мат Деймън и Крисчън Бейл като Карол Шелби и Кен Майлс във филма Ford v Ferrari; снимка: ACO

Зрителите на тазгодишните 24 часа на Льо Ман ще имат възможността да гледат ексклузивно 10 минути от филма Ford v Ferrari. Режисьорът Джеймс Манголд разказва историята за битката в легендарната надпревара за издръжливост между Форд и Ферари през 1966 г. В главните роли са Мат Деймън и Крисчън Бейл (съответно на конструктора Карол Шелби и пилота Кен Майлс). Премиерата на филма ще е в средата на ноември.

Десетте минути ще бъдат показани в петък в две кина – Pathe Theatre в центъра на града и CGR Saint Saturnin в покрайнините на Льо Ман.

Организаторът на 24 часа на Льо Ман Automobile Club de l’Ouest участва в създаването на филма

Клубът предостави архивни документи и консултира конструирането на декорите. Пистата обаче се различава много от конфигурацията през 60-те години на XX век и всъщност там не са правени снимки. Части от трасето, трибуни, питовете на Форд и Ферари и международния пресцентър са пресъздадени на Агуа Дулсе Еърпарк. Частното летище в Санта Кларита, Лос Анжелис разполага с почти еднокилометрова писта, където бе разположен декорът.

Няколко сцени обаче са заснети в града Льо Ман. През юли 2018 г. например там е снимано пристигането на Кен Майлс във френската провинция.

„Искахме да уловим момента, когато героят на Крисчън Бейл пристига за първи път и пътува през Франция”, споделя един от дизайнерите – Франсоа Одюи. „Превзехме големия площад в центъра, до старата катедрала. Атмосферата пресъздадохме с помощта на стотици статисти и истински автомобили от онзи период, предоставени от Automobile Club de l’Ouest.”