Начало BG спорт 24 екипажа стартират в рали спринт Вида

24 екипажа стартират в рали спринт Вида

433
0
Мирослав Ангелов и Недялко Сивов
Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, снимка: Мегапорт

24 екипажа от България, Сърбия и Румъния ще участват в рали спринт Вида, първи кръг от шампионата. Церемонията по откриването се проведе в Крайдунавския парк до средновековната крепост Баба Вида.

Иван Иванов, който е председател на АСК Жико Моторспорт и организатор на състезанието, обяви, че наградният фонд е над 10 000 лв. Миналогодишните победители Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от Мегапорт Рейсинг стартират с номер 1 и ще защитават титлата си.

Надпреварата ще започне днес в 9:00 ч. от село Синаговци. СЕ1 Синаговци Грамада е с дължина 7,1 км. Следва СЕ2 Водна – Грамада с дължина 12,7 км, която се кара два пъти. И след това финалната отсечка от Водна до Синаговци с дължина 8,3 км. Церемонията по награждаването е в 15:00 ч.

Ангелов и Сивов планират да участват в пълния национален рали шампионат. Той включва 5 състезания – рали България (10-12 май), рали Монбат Сливен (29-30 юни), рали Твърдица (20-21 юли), рали Стари Столици (14-15 септември) и новото рали Бургас (18-20 октомври).

Също така и покриване на състезанията от Европейския рали трофей зона Балкани със състезанията в Турция – рали Ескишехир и рали Сърбия. Екипажът ще защитава и титлата си в рали спринта в България.

„Надяваме се на по-силна конкуренция тази година. Видя се, че Шкода Фабия R5 е много по-бърз автомобил от Мицубиши Лансър, заяви Ангелов. – Така че очаквам с нетърпение конкуренция със същата кола в България. Надяваме се с нашето участие да вдигнем нивото на спорта и да се включат още много силни автомобили.

Ще участваме с пълна програма в България на рали и рали спринт, също в балканската зона на Европейския рали трофей и ако има изменение в нашия календар ще караме в Италия за рали трофея.“