Начало Други 24-те часа на Льо Ман за Пежо започват още в Себринг

24-те часа на Льо Ман за Пежо започват още в Себринг

115
0

Програмата на Team Peugeot Total стартира в Себринг, САЩ, където от 18 до 20 март ще се проведат сериите American Le Mans. Състезанието е известно с изпитанията, на които подлага колите и пилотите, което е и целта на Пежо Спорт предвид подготовката за престоящите 24 часа на Льо Ман.

Всички сили и средства на Пежо Спорт през 2009-та година са насочени към изпитанието в Льо Ман през юни. За да се подготви по-добре, екипът ще използва две големи състезания- това на Себринг и това на Спа-Франкоршамп през май.

Много елементи превръщат Себринг във важен етап към 24-те часа на Льо Ман. От друга страна, това е най-дългото състезание след Льо Ман, следователно е и отличен тест за автомобилите. Нашата техническа програма е точно определена и интензивна. Ще съберем огромно количество информация с двата болида. Също така, ще тестваме климатика и новите елементи на аеродинамиката, наложени от правилника за 2009“, подчертава Бруно Фамин, технически директор на Пежо Спорт.

В първото състезание за сезона ще участват два автомобила Пежо:
908 HDi FAP Nº 7: Никола Минасян/Педро Лами/Кристиан Клайън
и
908 HDi FAP Nº 8: Стефан Саразин/Себастиeн Бурде/Франк Монтани

В синьо и хром, двете Пежа ще се отличават един от друг по цвета на задния спойлер и огледалата. При Nº 7 те са бели с черен надпис ‘Peugeot’, а при Nº 8 – сини с бял надпис.

За Франк Монтани и Кристиан Клайън трасето е напълно ново, но останалите 4-ма пилоти го познават добре. Минасян-Лами-Саразин участваха в предишнто издание и завършиха на 12-о място поради технически проблеми. Що се отнася до Себастиен Бурде, той е печелил в Себринг през 2006-та с Panoz GT2.

Целта ни е ясна – да се подготвяме за 24-те часа на Льо Ман. Не става дума за първо място в стартовата решетка или най-добра обиколка, на всяка цена, нито да поемаме неоправдани рискове. Трябва да напреднем технически, от гледна точка на екипа и стратегията, но, разбира се, няма да се откажем от победата, ако имаме шанс за такава“,
заяви шефът на Пежо Спорт – Оливие Кеснел.