Начало Други 25 пилоти с опит във Формула 1 ще се състезават този уикенд...

25 пилоти с опит във Формула 1 ще се състезават този уикенд на Льо Ман

58
0

Повече от 25 бивши пилоти от Формула 1 ще застанат на старта през този уикенд на 80-ото състезание „24-е часа на Льо Ман“.

Близко до челото в клас LMP1 ще стартират Алън Макниш и Марк Жене, които ще карат за Ауди. Макниш кара за Тойота във Формула 1 през 2002 г., докато Жене бе в Минарди, а и в момента продължава да е тест пилот на Ферари.

За Тойота, които се завръща в Льо Ман през този сезон пък ще карат Антъни Дейвидсън (Супер Агури), Себастиен Буеми (Торо Росо и освен това настоящ тест пилот на Ред Бул) и бившият пилот на Минарди, Стефан Саразен.

В друг хибриден прототип на японците пък ще се появят Алекс Вурц и Казуки Накаджима.

Прототип ще кара и Ник Хайдфелд, който ще се състезава за Лола-Тойота. Негови съотборници ще са Нийл Джани, който бе трети пилот в Торо Росо и синът на четирикратният световен шампион Ален Прост, Никола.

В клас LMP1 през този уикенд ще карат още Франк Монтани (Супер Агури), Жан-Кристоф Буйон (Заубер), Себастиен Бурде (Торо Росо), Дейвид Брабам (Симтек) и Карун Чандок (Испания Рейсинг).

В клас LMP2 пък ще се състезава бившият пилот на Макларън и Ферари, Щефан Йохансон. На 55 години той ще кара за Лола-Нисан.

В състезанието ще участват още швейцарецът Жан-Денис Делетра (Пасифик) и Бас Лайндерс (Минарди). Британският ветеран Мартин Брандъл пък ще кара Зитек-Нисан, заедно със своя син Алекс, който през тази година редовно участва в GP3.

В LMP2 са още Шинчи Накано (Минарди) и Брендън Хартли, като 22-годишният австралиец бе официален резервен пилот на Ред Бул през 2009 г.

В клас GT с Ферари 458 ще карат Джанкарло Фисикела и Джанмария Бруни, който кара за Минарди през 2004 г.

Тест пилотът на Ферари, Андреа Бертолини и Оливие Берета (Ларус) ще участват също с кола на скудерията за екипана AF Corse, докато Ян Магнусен (Стюърт) ще се състезава за Корвет.

С коли от същия модел ще карат бившият пилот на колата за сигурност Оливие Гавин, както и Педро Лами.

В състезанието със собствен отбор ще се състезава и 8-кратният рали шампион Себастиен Льоб. Първите тренировки са днес.