Начало Рали 27 заявки за рали спринт Дряново 2016

27 заявки за рали спринт Дряново 2016

68
0
Дряново

27 екипажа са подали заявки за участие в рали спринт Дряново 2016 на 15 и 16 октомври, последен кръг от шампионата. С това състезание този уикенд се слага и края на рали сезона у нас. Надпреварата обаче ще бъде първа такава по рода си в Дряново.

Най-много екипажи ще участват в клас НС. Един е екипажа в НС 1 – Георги Георгиев/Васил Георгиев. В НС2 участие ще вземат Костадин Щерев/Янислав Малинов, Георги Янков/Цветан Балджиев, Иван Иванов/Румен Иванов и Ивайло Цветков/ Лъчезар Петров. В НС3 интересна заявка от страна на Драгомир Друмчев, но като навигатор на Мартина Петкова.

Серия от пилоти от планинския шампионат ще вземат участие като Милен Узунов, Стефан Панчугов, Цветомир Русев, Александър Димитров, Стефан Стефанов, Петър Поломски. Също така пилоти от пистовия шампионат – Росен Костов и от рали-кроса като Стойно Георгиев. Общо 10 са пилотите от групите RC4 и RC5. Всички екипажи можете да видите в списъка вдясно.

„Реално заявките бяха 30 по списъка, но трима пилоти отказаха старта поради лични причини, каза Атанас Божилов, директорът на рали-спринта в Дряново. –  Но и този списък е обещаващ още повече, че става дума за първи старт в град, който от години е бил несправедливо пренебрегван.”

Техничното и много разнообразно трасе ще бъде карано в неделя 3 пъти общо, 2 пъти от Царева Ливада към Дряново и един път обратно. Трасето предлага изкачване, спускане, бързи и бавни завои, на две места по-дълги прави, минаване през няколко махали, различна асфалтова настилка, на места тясно, на места с фракция.

В събота 15 октомври е официалното откриване от 18:00 часа на площад Кольо Фичето, а старта в неделя е от 10:00 часа. Сервизния парк и центъра на ралито е до Спортната зала в Дряново.