Начало Картинг 3 благотворителни състезания по картинг у нас ще се проведат утре

3 благотворителни състезания по картинг у нас ще се проведат утре

188
0

Традиционните благотворителни състезания по картинг в памет на легендарния пилот Аертон Сена ще се проведа тутре (1 май) и тази година. Те ще бъдат на картинг пистите София Картинг Ринг, картинг писта Лаута в Пловдив и картинг писта Варна.

Социалната мрежа RaceFacer.com всяка година организира подобни състезания, като този път всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на 4-годишният Теодор Цолов, който, след претърпян инцидент, е в състояние на будна кома: https://dmsbg.com/11668/dms-toto-teodor-tsolov-4-god/

В състезанията могат да се включат всички желаещи, като по този начин ще подпомогнат за благородната кауза.

На Лаута в Пловдив и на Варна ще се проведат квалификации между 9 и 12 часа. В тях право на участие има всеки пилот, като няма ограничение в направените обиколки. Трябва да бъде регистрирано време за обиколка с RX7, като обиколките се заплащат по ценоразпис на съответната писта.

След края на квалификациите ще бъдат определени ТОП 30 пилоти по най-бърза обиколка. Те ще имат право да участват в самото състезание. Регламентът на състезанието ще бъде определен от организаторите на място, а таксата за участие е 20 лева, която също ще отиде за благотворителност.

Състезанието на София Картинг Ринг ще се проведе при малко по-различен регламент. Периода на надпреварата е от 10 до 13 часа на 1 май, като целта пред пилотите в този интервал ще е да направят най-бърза обиколка на пистата.

В 13:00 часа ще бъдат обявени класиранията в два класа – за възрастни (пилотирали картинг SR5) и деца (пилотирали Junior). Всеки пилот има право на неограничен брой обиколки в периода, като те се заплащат по ценоразпис на пистата, а средствата ще бъдат насочени към благотворителната кауза.

Повече информация за регламента и условията може да откриете във Фейсбук събитията за съответния град:

Пловдив: https://www.facebook.com/events/344416122876257/
Варна: https://www.facebook.com/events/617252612081828/
София: https://www.facebook.com/events/415517455901385