Начало Автомобили 30 часа са нужни за създаването на двигателя на Бентли Мулсан

30 часа са нужни за създаването на двигателя на Бентли Мулсан

117
0

Бентли разпространиха още детайли за 6,75-литровия туин-турбо V8 двигател в модела Мулсан.

Създаването на един агрегат отнема около 30 часа, а самият двигател има над 300 нови компонента, които имат за цел да го направят доста по-мощен и икономичен от предшественика му.

Мощността на двигателя в Мулсан е 512 к.с., а въртящият момент – 1020 Нм. Това позволява на лимузината да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди и да достига максимална скорост от 296 км/ч.

Тези постижения са доста добри, имайки предвид теглото на Мулсан от цели 2585 кг, но най-сериозното постижение в случая е, че въпреки възможностите и теглото, колата е доста икономична за класа си. Средният разход е 16.9 литра на сто километра, като това е постигнато чрез внедряването на две изцяло нови системи за контрол на двигателя.

Всичко това се проверява при всеки един двигател поотделно, като веднага след сглобяването си, всеки агрегат минава първо през специална инспекция, а после се слага на специален стенд, където за 80 минути инженерите го карат да прави множество работни кръгове, започващи от минимални и завършващи на максимални обороти.