Начало Рали 3:1 за Денис Станчовски в Hyundai Racing Trophy на рали Стари Столици

3:1 за Денис Станчовски в Hyundai Racing Trophy на рали Стари Столици

199
0

Най-бързият „плувец“ в първия ден на рали Стари Столици в марковия шампионат Hyundai Racing Trophy е Денис Станчовски. Той и навигаторът му Младен Карчев водят с 16,9 сек. на Симеон Симеонов и Йордан Йорданов. Двамата са съответно на 9-о и 10-о място в генералното класиране. Третият екипаж – Виктория Гъркова и Велислава Павлова са на 21-о място.

Екипажите бяха поставени пред много тежки условия, тъй като точно преди да бъде даден официалния старт на ралито, заваля дъжд. Това превърна етапите в наводнени реки. Особено първият специален етап – Ардашес, в който имаше и една отсечка макадам, а и състезателите още не бяха „загряли“. Пък и състезателите от HRT карат с гуми Hankook Competition, хомологирани от ФИА, които са с еднакъв протектор за сух и мокър асфалт. Докато останалите имат свободен избор.

Въпреки това и трите екипажа се представят блестящо, тъй като имат и друга цел – отборната титла. На Ардашес най-бърз от пилотите с Hyundai i20 бе Станчовски. Той бе с 10-о време в етапа, а след него бе Симеонов, който остана на 20 секунди. Още на първото минаване на Новосел Мони се реваншира и бе 7-и, докато Денис даде 9-о време.

Веднага след това Денис, който очевидно се чувства добре на мокро, спечели второто минаване на Новосел, а в градския етап също бе първи. Е, тук всички пилоти бяха по-предпазливи, заради бордюрите. Средната скорост на Денис бе около 40 км/ч. Все пак – това бе… „населено място“. Така Денис води в резултата с 3:1 срещу Симеон Симеонов.