Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън приема наказанието от Малайзия за справедливо

Хамилтън приема наказанието от Малайзия за справедливо

75
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че приема наказанието на стюардите от Гран при на Малайзия за справедливо. Шампионът във Формула 1 за 2008 г. бе наказан след състезанието в Куала Лумпур за защитата си срещу Фернандо Алонсо, който го закачи и също получи санкция за прекомерната си агресия.

Седмо или осмо място – не е чак толкова голяма разликата – обясни англичанинът. – Приемам наказанието и да, смятам го за честно.

Пилотът на Макларън бе категоричен, че макар стартът на сезона да не бе най-добрия възможен, то има налице чудесен потенциал и той е позитивно настроен след първите два старта.

Макларън демонстрира най-близка скорост до Ред Бул в началните състезания и Люис с основание смята, че темпото му би могло да създаде проблеми на Себастиан Фетел още в предишния старт, ако разликата между двамата не бе така голяма след старта.

Да, мисля, че бях в състояние да се боря със Себастиан и да му бъде по-трудно – каза Хамилтън с лека усмивка.

След това обясни, че в колата му ще има някои нови неща този уикенд и се надява те да му дадат още малко по-добра скорост.

Хамилтън коментира също така дългогодишните си отношения с Макларън и сравненията с великия Джим Кларк и Лотус – Люис стана след Гран при на Малайзия пилотът с най-много стартове за един и същи отбор. Той обаче хвърли част от британските журналисти в смут, като каза, че лоялността е нещо много важно в живота, но със сигурност не е най-важното.

Това подхрани приказките в падока, че ако Макларън нямат достатъчно добра кола тази година, Хамилтън ще се огледа сериозно наоколо и ще премине в друг тим след финала на контракта си, изтичащ в края на 2012 г.