Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 32 изпреварвания за Хамилтън в първите 4 старта от сезона

32 изпреварвания за Хамилтън в първите 4 старта от сезона

36
0

Общо 32 изпреварвания е направил Люис Хамилтън в първите четири старта от сезон 2010 г. във Формула 1. Пилотът на Макларън и световен шампион за 2008 г. разбра точния брой, отговаряйки на няколко въпроса на пресофиса на отбора си след Гран при на Китай и промоционалното си пътуване до Южна Африка.

– Китай бе първата двойна победа на отбора от Гран при на Италия през 2007 г. – как се чувстваше?

– Невероятно удовлетворен – не само за себе си и Дженсън [Бътън], но и за целия тим. Знам колко много сме работили за такъв резултат. Спомням си как казах миналата година, че победите през 2009 г. бяха още по-сладки, защото се трудихме здраво за тях. Същото важи и за този двоен успех: той е нещо, изграждано още от началото на миналата година. Чувствам, че всички в отбора дават максимума от себе си, до последния човек, работят по-добри от всякога и това започва да се отплаща. Атмосферата е фантастична. Силни сме като екип и знаем какво ни е необходимо, за да печелим още стартове. В Китай нещата бяха чудесни, но искаме още такива резултати.

– Какво мислиш за победата на Дженсън?

– Великолепно каране, наистина страхотно. Аз натисках като луд през цялата надпревара, но той правеше същото и заслужаваше да спечели без каквото и да е съмнение. Дженсън е невероятен състезател и двамата определено можем да се учим един от друг. Според мен това също помогна да превърнем колата ни в победител. Имаме огромен опит, но въпреки това продължаваме да се учим. А и смятам, че болидът може да стане още по-добър. Чакат ни куп развития, още в Барселона ще видим много нови неща. Все още трябва доста да подобрим квалификационната си скорост. В Китай имахме известен напредък в тази област, но има още какво да се желае. Но ще се справим. И най-вече – преди всичко – усещам автомобила толкова добър, колкото нито една управлявана от мен кола във Формула 1 преди това. Сигурен съм, че ще дойдат още победи.

– Само в първите четири старта направи 32 изпреварвания, което си е впечатляващо постижение!

– 32? Наистина? Ами аз викам карам със сърцето си, на максимум. Така че може би това е резултатът. Не се страхувам да изпреварвам, всъщност обожавам битките на трасето. Доволен съм, че се борих здраво в тези състезания. Наясно съм колко притеснени бяха хората след Бахрейн, но от тогава досега се състояха три изумителни надпревари. Надявам се феновете да са харесали състезанията – независимо дали са ги гледали от трибуните или по телевизията. Пък и винаги е забавно да си пробиваш път през колите пред теб. Трябва да кажа, че и болидът много ми помага – дава ми необходимата за атака увереност. Много е силен при спиране, а това винаги е от полза за задминаванията.

– Избегна хаоса с полетите след Китай, като отиде в Южна Африка – какво се случи там?

– Заминах за Киалами – писта от класическите години на Формула 1, която все още е чудесно трасе, макар да се е променила от дните, когато е била част от календара на Гран при. Правихме клип за спортната фондация Лауреус – срещнах се с деца от Шри Ланка, загубили семействата си при цунами. Така че ни снимаха, дадох им автографи, следобед те покараха картинг. Беше готино. Но основната причина за отиването ми на Киалами бе промоция на Водафон – свърших малко работа за южноафриканската мрежа Водаком. Те представяха високоскоростна бродбенд услуга и аз показах колко бърза е наистина тя. Даже победих, след като направих обиколка на пистата за по-малко от 120 секунди. На Водаком им отне толкова време да прехвърлят 5,4 гигабайта информация. И ми хареса да карам на Киалами – прекрасна писта с някои виражи и трудни, технични завои.

– Какво следва?

– Няколко дни почивка. Началото на сезона бе доста напрегнато, но паузата между Шанхай и Барселона е три седмици, така че ще се възползвам от това. Ще продължа да тренирам, а после идва следващият старт и се връщам на работа.