Начало Други 32 заявки за писта Хасково

32 заявки за писта Хасково

356
0

Само 32 са подадените заявки за писта Хасково, 2-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата ще се състои идния уикенд на пътния възел Орфей. Трасето е с дължина 3.120 км като състезателната дистанция ще бъде между 8 и 12 обиколки според серията.

Най-много са заявките в серия Спорт – 12. Там обаче липсва шампионът Ерменко Ерменков от Джордан Рейсинг със Ситроен Саксо. Още в предния кръг в Бургас той счупи скоростна кутия, като засега не е успял да намери части и да я ремонтира.

На линия е победителят от първия кръг Александър Димитров с Хонда Сивик, както и Симеон Симеонов и Искрен Веселинов със същия автомобил.

В Туринг заявките са 8, като всички водещи пилоти в класа ще вземат участие – шампионът Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба, Давид Будев от Влъчков Рейсинг, Стоян Апостолов и Станислав Паришков.

В серия Макси, където са най-мощните автомобили, ще участват само 4 пилота. Това са шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10, Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9, Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9 и Румен Киров със Субару Импреса.

В купа Енеос заявките са 8, като всички пилоти от първия кръг ще участват и сега. Този път няма да се състои възобновеният шампионат на Купа Лада.