Начало Други 33 заявки за писта Русе

33 заявки за писта Русе

120
0

33 пилоти са подали заявки за участие в писта Русе, което ще бъде 3-ия кръг от националния шампионат на затворен маршрут и ще се състои дния уикенд на русенския пътен възел за Варна. От тях 18 автомобила са в серия Спорт, 6 – в серия Туринг и 9 в Макси. 

Русенското трасе ще приеме 42 автомобила, след като състезанието бе обявено и като открита международна надпревара. Отвореният клас събира 9 участника, като международният му характер се изразява в участието на трима румънци, каращи Фолксваген Лупо Къп 1.6. Пълният списък със заявките можете да видите на графиката вдясно:

В сайта на БФАС и на писта Русе са публикувани причините, обясненията и изискванията на домакините за участие в свободния клас на русенското състезание. Те са формулирани така:

„Поради големия интерес към различен формат състезание, добавихме състезание от т.н. свободен клас, където искаме да привлечен всички желаещи, които притежават автомобил, отговарящ на изискванията за мерките за сигурност на ФИА (Appendix J) и лиценз, да се включат  в този формат. Поканили сме също така и международни пилоти. Свободният клас ще бъде отделно и няма да попречи на републиканския шампионат, напротив ще го направи по-интересен и атрактивен.“ 

Форматът на състезанието е: 

Времетраене: 30 мин. + 2 обиколки

Старт: летящ

Гуми: свободни

Автомобил: всички класове по ФИА (отговарящи на всички изисквания по Appendix J)

Участници: да притежава лиценз от българска или чуждестранна федерация

Условия: подадена заявка на сайта на Писта Русе: http://pista-ruse.racing.bg