Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън доволни от темпото си в дълги серии

Макларън доволни от темпото си в дълги серии

63
0
Люис Хамилтън

С четвърто и пето време приключиха петъчните сесии на пистата Жил Вилньов в Монреал за пилотите на Макларън. Дженсън Бътън и Люис Хамилтън изостанаха почти със секунда от най-доброто време на Фернандо Алонсо (Ферари). Световният шампион за 2009 г. отбеляза при анализа на резултатите, че множеството прекъсвания на сесиите заради катастрофите са направили търсенето на промени в настройките безкрайно трудно.

Реглажите са особено важни на това толкова сложно трасе, където удар в един бордюр директно те праща в стената – продължи разяснението Бътън. – Все пак успяхме да направим няколко обиколки със софт и много бензин на борда, справихме се и с управлението със суперсофт, макар да не смогнахме да работим за квалификация с тях следобед. Събраната информация е наистина полезна, а и съм убеден, че можем още да подобрим болида. Добре, че поне поведението с повече гориво е на ниво – допълни той.

Според Дженсън битката в Канада ще е по-оспорвана от всички досега, тъй като разликите между неговия тим, Ред Бул, Ферари и Мерцедес са наистина малки. С това се съгласи и съотборникът му Люис Хамилтън, чийто ден обаче бе доста по-накъсан.

Отломки по асфалта причиниха спукването на гумата ми, тъй като едва бях излязъл от пита и усетих, че задната част не е наред. Въпреки това изпълнихме програмата си, изпробвахме всички компоненти, макар аз все още да търся точния баланс. Не съм съвсем убеден коя посока искам да следвам с колата. Темпото ни в дълга серия е доста добро, имаме скорост – каза Хамилтън.

Англичанинът допълни, че е изненадан от множеството катастрофи в първия ден проби, но напълно разбира съперниците си, опитващи се да тестват болидите си на ръба.