Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус и Испания Рейсинг за последния ден тестове във Валенсия

Лотус и Испания Рейсинг за последния ден тестове във Валенсия

59
0
Нараин Картикеян

Лотус

Ярно Трули (38 обиколки):

– Беше много позитивен първи ден [за мен в новата кола], въпреки факта, че умишлено не давахме някакви нормални време за обиколка, тъй като ни липсваха някои части за автомобила, които ще пристигнат чак утре. Усещането в болида обаче е страхотно. Има прекрасно сцепление и днес се концентрирахме върху провеждане проверките на системите, които така или иначе трябваше да направим в определен момент. Утре и в следващите изпитания ще се фокусираме върху надграждане на представянето.

Майк Гаскойн (технически директор):

– Програмата ни днес бе лимитирана заради липсата на серво в автомобила. При тези обстоятелства 38 обиколки са прекрасно постижение и искам да кажа, че Ярно свърши перфектна работа по изпълнението на плана в кола, която очевидно се караше трудно. От позитивна гледна точка приключихме с проверките на горивната система, аеродинамиката и охлаждането, като дори успяхме да стартираме симулациите си. Надяваме се да продължим напредъка се тепърва.

 

Испания Рейсинг

Нараин Картикеян (63 обиколки):

– Днес очевидно се чувствах по-удобно в колата. Колкото повече карам, толкова повече свиквам със спирачките, двигателя и автомобила като цяло, така че вече можем да работим по програма. Опитахме различни реглажи. Усещам удовлетворение от работата. Знам, че мога да напредна още много сега, когато отново карам във Формула 1 след толкова дълга пауза и съм щастлив, че нещата се подреждат. Просто трябва пак да свикна с всичко. Изпробвахме и различни типове гуми днес, за да видим какво е поведението им. Крайно позитивни дни и за мен, и за отбора.