Начало Автомобили 35 автомобилни премиери на Автомобилен салон София 2013

35 автомобилни премиери на Автомобилен салон София 2013

62
0

35 ще са автомобилните премиери на Автомобилен салон София 2013, който ще бъде официално открит в петък, а в събота (15 юни) отваря врати за посетители. Изложението ще продължи до 23 юни.

– 35 автомобилни премиери ще има на щандовете, 15 нови модела, 13 нови модификации, 24 фейслифта – 87 новости от над 160 експоната. От години задържаме цената на входния билет на 6 лева за възрастни, за пенсионери, деца, ученици – 3 лева. Традиционно Асоциацията на автомобилните производители осигурява голяма награда, тоест отново един посетител ще си тръгне с нов автомобил – обясни изпълнителният директор на ААП Стефан Хаджиниколов.

Салонът е 21-ви поред и за осми път е включен в календара на OICA (международната организация на автомобилните производители). Той ще е по-голям от предходното издание през 2011 г. и с повече представени марки.

Програмата му е особено богата с много игри и събития. За голямата награда автомобил ще се избира между Citroёn C-Elysee Seduction, Dacia Sandero, Ford Fiesta, Great Wall Voleex C10, Peugeot 301 ACTIVE, Renault Clio IV, Skoda Citigo, като участието става с попълване на анкетна карта от страна на посетителите. Втора и трета награда са почивка за двама на Кушадасъ и GPS. Те ще бъдат изтеглени на 23 юни в 17 часа в Интер Експо Център, където отново се разполага салонът.

Призът в конкурс за най-добра снимка, направена в рамките на изложението, пък е таблет. Ще се проведат турнир по Grid2, множество концерти и редица други поддържащи мероприятия.

Щастливи сме отново да ви поканим на Автомобилен салон София. Последните няколко изложения се провеждат през година, тъй като такъв е календарът на OICA за София. Очевидно е, че деловата активност на всичко, свързано с автомобилната индустрия, е много голяма. Това е много хубаво, защото показва, че дейността се възражда, бизнесът кипи. Дано да доведе и до по-добри резултати при регистрираните нови автомобили в България. В международен план автомобилната индустрия започва да се съживява след месеци на спад. Искрено се надяваме обемите да се възстановят максимално бързо. България като част от Европа се развива по своя собствена логика и крива. Нещата се стабилизират и ние гледаме с умерен оптимизъм в бъдещето. Продажбите за първите пет месеца не се различават съществено от същия период на миналата година. Те са около 8500 броя (нови леки и лекотоварни коли). През предкризисната 2008 г. за тези пет месеца са били реализирани 23 300. Все пак добрата новина е, че спад не се забелязва и се надяваме след три години застой да дойде и така дългоочакваният ръст на продажбите – заяви председателят на управителния съвет на ААП Стоян Желев.

Работното време на Автомобилен салон София 2013 е от 10 до 20 часа. Достъпът е улеснен благодарение на метрото. Посетителите със собствени автомобили могат да използват буферния паркинг на метростанцита (1 лев на час), като се водят преговори със Столична община в събота и неделя да няма такса, но по това все още няма резултат.