Начало Рали 36 заявки за рали-спринт Вида

36 заявки за рали-спринт Вида

416
0
Динко Иванов

36 екипажа са подали заявки за участие на рали-спринт Вида, което ще бъде 2-и кръг от шампионата и ще се проведе едната неделя (4 ноември). Това е 5-ото издание на надпреварата, която е открито международно състезание. Участие ще вземат 4 екипа от Сърбия.

На линия е миналогодишният шампион Динко Иванов с навигатор Живко Желев със Ситроен С2 R2 от АСК Стара Загора. Те спечелиха състезанието през 2017 г., но сега ще им е много трудно да повторят успеха си.

Сред конкурентите им ще бъде новият рали шампион Мирослав Ангелов/Недялко Сивов с Шкода Фабия R5, Георги Василев/Стефан Добрев с Мицубиши Лансър Ево 9 и Григор Григоров/Джулиана Василева с Пежо 208 R2. Участие ще вземе и Дани Попов с навигатор Ангел Башкехайов с Опел Адам.

„На първо място трябва да стигнем до финала успешно и безаварийно. С оглед на конкуренцията ще се борим за челно класиране в класа си RC4, а в генералното подреждане каквото дойде. Дано в бъдеще да има повече пилоти в нашия клас, който е най-масовият“, заяви Динко пред ClubS1.

Официалният старт на рали-спринт Вида е в събота в 17 часа пред крепостта Баба Вида, а в неделя предстоят 4 скоростни отсечки с обща дължина 41.07 км. Първата е от 9:00 часа, а последната от 13:00 часа. Награждаването ще е от 15:00 ч.

Пълния списък със заявки за ралито можете да видите вдясно: