Начало Картинг 38 пилоти в 7 класа предложиха много битки в Кюстендил

38 пилоти в 7 класа предложиха много битки в Кюстендил

167
0

38 пилоти в 7 различни класа предложиха много битки и интересни моменти в 3-ия кръг от шампионата на БФК-НКС. Той се проведе този уикенд на пистата Пауталия в Кюстендил при много добра организация и променлива облачност.  В самия край дори заваля леко, но това не наложи използването на гуми за мокро.

В кралския клас KZ-2 победата в общото класиране взе Юлиян Серафимов. Горчо участваше този уикенд с нов мотор. Той спечели и двата манша днес, като и в двата остави зад себе си Искрин Арабаджиев. Старозагорският пилот също участва с нов двигател.

Тримата пилоти в клас KZ-2

Този път нямаше шанс Любомир Гърков. И в двата манша той се движеше на 2-а позиция, но не завърши заради технически проблеми. Все пак той бе класиран 3-и в клас KZ-2, зад Серафимов и Искрин. Заради малката бройка пилоти бяха раздадени само половината от точките.

За клас KZ Open първи за кръга стана Кирил Димитров. В тази категория втори и трети се наредиха Петър Делчев и Калин Марков. Те караха заедно с пилотите от KZ-2, но нямаха тяхното темпо.

В клас No Gear Open имаше много интересни моменти. В първото състезание 3 от общо 4-те завършили пилоти получиха наказания. Въпреки това и тримата запазиха позициите си на първо, второ и трето място – Кристиян Димитров, Юлиян Димитров и Томи Хаджийски. Габи Пецов, който за малко бе излязъл на 2-а позиция, отпадна още в първата обиколка. Не завърши и италианецът Бодигони.

Първите трима в клас No Gear Open

Във второто състезание Кристиян и Хаджийски заеха първите 2 места, но получиха по 3 сек наказание за фалстарт.

Третият зад тях Юлиян Димитров обаче не разбра това. В по-голямата част от надпреварата той се движеше в рамките но около 2 сек зад тях, но в края изостана на 3.118 сек зад пилота от Хасково. Така Юли остана 2-и, а Томи 3-и, пред Бодигони и Тошков.

В общото класиране за кръга победител е Кристиян Димитров, следван от Димитров и Хаджийски. Тошков и Бодигони допълниха топ 5, а Пецов остана 6-и, след като не завърши и второто състезание.

Призьорите в Senior

Много драма предложи и категория Rotax Senior. Там имаше много битки, а и наказания. В първото състезание убедителна победа записа Петер Мюлер от Германия, а след силно каране зад него път до 2-ата позиция си проправи Лора Христова. След финала обаче тя получи 2 наказания от 3 и 5 секунди за неправилен старт и спойлер, което я прати едва 4-а, зад Дейвид Митов и Люсиян Савов.

Във втората надпревара Лора спечели след страхотна битка с Мюлер, който дълго време се защитаваше от атаките й. Но в крайна сметка бе изпреварен след смела маневра на плевенчанката, а Петер получи санкция от 5 секунди за потънал спойлер, което го класира 4-и. Така втори за манша стана Митов, а 3-и Люсиян Савов, с което Дейвид стана победител за кръга с 2 т. пред немския пилот.

Подиумът в Junior

В Rotax Junior убедително победата взе шампионът за миналата година Данислав Арсов.

Пилотът от Велико Търново спечели и двете неделни състезания с голяма преднина. Така той излезе и начело в шампионата в отсъствието на Неманя Йованович от Сърбия.

Зад Арсов обаче вреше и кипеше. Страхотни битки помежду си спретнаха Самул Иванов, Калоян Генов и Васил Апостоловски от Северна Македония. В крайна сметка 2-ата позиция заслужи Генов, което е и най-доброто му класиране в класа и в професионалния спорт. Апостоловски остана 3-и, пред Самуил, а 5-а остана Снежана Илиева. Тя за първи път кара в официално състезание тази година.

В Mini победител стана участвалият за първи път у нас тази година Любослав Руйков. Той е шампион в Mini BG за 2020 г. В първото състезание той спечели с аванс пред Христо Младенов, който удържа зад себе си Слави Минков.

Местата на подиума в Mini

Във втората надпревара обаче Минков, който е лидер в шампионата, успя да го изпревари и завърши 1-и, с което си осигури 2-ата позиция в общото подреждане за кръга, пред Младенов. В много близка битка за 4-ото място Стефан Стефановски надделя над Петър Шингов. Тя се реши в последната обиколка, когато Стефановски мина пред пловдивския пилот.

При най-малките в Mini BG първа победа за сезона записа Пресиян Стоянов. Той спечели и двата манша днес. В първия поведе Калоян Гьошев, като Пресиян бе плътно зад него. След няколко опита Стоянов го задмина и поведе, а Калоян бе изпреварен още от Силвия Станчева и Деан Дамянов. Последният обаче получи 10 сек наказание заради удар срещу Силвия и бе класиран 6-и. Гьошев пък имаше 5 сек санкция и това изведе на 3-о място Мартина Димова.

Най-бързите в Mini BG

Във втората надпревара отново Пресиян дръпна напред и финишира първи, а зад него след нови оспорвани борби призовите места заеха Гьошев и Дамянов. Двамата заеха тези позиции и в общото подреждане за кръга, следвани от Станчева и Димова с равни точки.

След края на награждаването председателят Росен Даскалов заяви, че следващия 4-и кръг може да бъде преместен от 3-4 юли за 9-10 юли, като това предстои да бъде обсъдено и потвърдено.

Пълните класирания във всички класове можете да видите на:

https://www.speedhive.com/Events/1866326