Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4 години след инцидента състоянието на Шумахер остава загадка

4 години след инцидента състоянието на Шумахер остава загадка

144
0
Гран при на Италия 2006,Михаел Шумахер

Днес се навършват 4 години от нелепия инцидент на Михаел Шумахер на ски във френския Алпи, при който той удари главата си и получи тежки мозъчни травми. 7-кратният шампион в F1 изпадна в безсъзнание и кома, а няколко месеца по-късно бе изваден от нея. След което той започна дълъг период на лечение в дома си в Швейцария.

Оттогава официална информация за здравословното му състояние почти липсва. Различни известни личности, сред които президента на ФИА Жан Тод и мениджъра му Сабине Кем казаха, че той продължава да се бори, без обаче да дават повече подробности.

През май тази година немски съд разпореди изданието Bunte да плати 50 000 евро обезщетение за нанесени щети на фамилията на Шумахер. В края на 2015 г., 2 години след тежкия инцидент, Bunte публикува статия със заглавие: „Повече от коледно чудо, Михаел Шумахер може да ходи отново“.

Съдът постанови, че въпросният материал е нарушил личното пространство на Шуми и постанови плащане на компенсация. Решението му се базира на факта, че Шумахер не можел да ходи нито в настоящия момент, нито е имал подобна двигателна дейност към момента на появата на статията в Bunte.

Наскоро журналисти от френския Equipe са се опитали да се доближат до имението на Шумахер и да получат актуална информация за състоянието му. В момента, в който журналистите доближили загражденията, те били пресрещнати от черен Мерцедес с въоръжена охрана, който ги призовал „да не създават напрежение”.

Според информацията, семейството на Шумaхер е купило и огромна част от земите около имота, за да може да държи далеч папараците и феновете, които се опитват да се доближат.