Начало Други 4-о място за Павел Лефтеров на Брандс Хеч в GT4

4-о място за Павел Лефтеров на Брандс Хеч в GT4

47
0

Павел Лефтеров завърши на 4-о място в първото състезание на пистата Брандс Хеч, където се проведе втория кръг от европейските серии GT4. Тази година Лефтеров се състезава с Porsche Cayman GT4 MR в германския отбор RN VISION STS и дели седалка с германеца Джон-Луис Джаспър в класа на професионалистите (PRO).

Екипът имаше затруднения в свободните тренировки, като тимът трябва да поработи доста по ходовата част и аеродинамиката. В крайна сметка това даде резултат и за квалификацията тимът успя да подобри колата с около 2 секунди на обиколка.

Квалификацията беше много оспорвана, тъй като 10 от колите бяха с британски пилоти, които познават много добре трасето. Лефтеров и неговият съотборник се класираха 14-и в двете сесии за място. В първата надпревара първи потегли Джаспър, който стигна до 10-а позиция, а след това Павел успя да завърши 4-и след жестоки битки.

Във втората Лефтеров трябваше да потегли първи също от 14-а позиция, но след контакт със съперник колата беше повредена и се държеше по съвсем различен начин. След това Джон-Луис пое управлението, но катастрофира и отпадна. Така екипът спечели 12 точки за 4-ото място.