Начало Рали 4 Ситроен DS3 WRC ще стартират в 81-ото издание на рали Монте...

4 Ситроен DS3 WRC ще стартират в 81-ото издание на рали Монте Карло

72
0
Мико Хирвонен

4 Ситроен DS3 WRC ще стартират в 81-ото издание на легендарното рали Монте Карло, с което се слага началото на сезон 2013 г. в световния рали шампионат. Себастиен Льоб, Мико Хирвонен, Дани Сордо и Бриан Буфие се впускат в битката по заснежените и заледени пътища. Първите два екипажа са номинирани да вземат точки за конструкторското класиране, но всички ще се борят за възможно най-добро подреждане в надпреварата.

За Льоб и Даниел Елена това е първото от общо 4 състезания, в които ще карат тази година. Деветкратните световни шампиони са с огромен опит в надпреварата и са я печелили шест пъти.

В края на миналия сезон всичко бе сравнително нормално, тъй като знаех, че ще се състезаваме в първите две ралита през 2013-та – коментира Льоб. – Подготвяхме се по обичайния си начин, тествахме новите гуми на Мишлен. А като се има предвид, че спечелихме шест пъти в последните си седем участия в Монте Карло, е трудно да си представим друг резултат освен първо място!

Хирвонен също има успех в легендарното рали (през 2010 г.), а той претърпя и сериозен инцидент по време на тренировките през изминалите дни.

Е, наистина започнах гръмко годината. Преобърнах се на Монте теста… с Ярмо (Лехтинен – навигаторът му, б.р.) сме ОК, но същото не може да се каже за колата… – написа финландецът в Туитър акаунта си.

Екипът все пак се справи с преобърнатия Ситроен и поправките по него, а след ден Хирвонен и Лехтинен също се надяват на добър резултат.

Отборът иска да защити и двете си световни титли, като на мен ще се разчита за короната при пилотите. Всъщност никога не съм се чувствал толкова мотивиран в началото на сезон. Не възнамерявам обаче да променям подхода си спрямо надпреварите. Уверен съм в силата на DS3, но добрият автомобил не е единственото изискване за успех в Монте Карло. Трябва да избереш правилните гуми, да натискаш в точните моменти и да знаеш кога да си позволиш да изгубиш няколко секунди. Отборът е с огромен опит по тези пътища и според мен имаме шанса да започнем годината със силен резултат – допълни Мико.

Сордо се завърна в Ситроен и това ще е първото му изпитание с тях от доста време насам. Той отново обясни колко се радва, че отново е в кола, с която може да се печелят победи, както и че е твърдо решен да запише своя първи WRC успех възможно най-скоро.