Начало Автомобилни новини 4 световни премиери ще има Opel на изложението в Женева

4 световни премиери ще има Opel на изложението в Женева

74
0
Opel Adam

Opel ще е с четири световни премиери на тазгодишното автомобилно изложение в Женева. Новият кабриолет от среден клас Cascada, студията на градски crossover модел ADAM ROCKS, концептуалният спортен ADAM R2 и новата Zafira Tourer 1.6 CDTI ще бъдат официално представени на 5 март на щанда на компанията.

Със своя елегантен четириместен кабриолет Cascada, Opel вече е в състояние да предложи своята привлекателна и достъпна алтернатива в клас, доминиран от кабриолети с подобни размери, но на значително по-висока цена.

Колата заема позиция на върха в гамата на марката Opel и представлява открит автомобил от среден клас, който прави впечатление не само със своите размери (дължината на каросерията достига почти 4,70 метра), но и със своето изключително излъчване, както и с множеството предлагани технологични новости, възможности и удобства, характерни за престижните автомобили.

Моделът предлага изключително динамично поведение на пътя със своята изключително стабилна каросерийна структура, високотехнологична система HiPerStrut на предното окачване и адаптивна мехатронна ходова част FlexRide. Мекият сгъваем покрив се отваря с натискане на бутон в рамките на 17 секунди дори в движение при скорост до 50 км/ч. Механизмът за задвижването му може да се задейства и дистанционно при автомобил в покой.

Със своето изключително обширно багажно пространство с капацитет 380 литра при затворен мек покрив, новият кабриолет предлага пълноценни възможности за употреба през всички годишни времена и доказва, че красотата и практичността във всекидневието са напълно съвместими качества. За увеличаване на багажния обем инженерите на Opel са използвали в Cascada системата FlexFold с електрозадвижван механизъм за сгъване на разделените в отношение 50:50 облегалки на задните седалки – изключително удобство, което не може да бъде осъществено при кабриолетите с твърд сгъваем покрив.

Богатото луксозно оборудване от висша класа включва също автоматични подавачи на предпазните колани, тапицерии от висококачествена естествена кожа напа и вентилирани ергономични седалки, както и изобилие от системи за безопасност, които повишават комфорта на возене и осигуряват допълнителна сигурност за по-спокойно и приятно пътуване. Дори при много високо ниво на серийното оборудване, цените на новата Cascada продължават да бъдат изключително привлекателни, започвайки от 25 945 евро. Новият Opel Cascada ще е на разположение при официалните представители на марката от месец април.

Със своите мускулести пропорции и усещане за свободно движение под открито небе, концептуалният crossover модел ADAM ROCKS разкрива възможните насоки в дизайна на един абсолютно уникален и още по-индивидуален по своя характер автомобил, а част от звездния отбор на марката Opel в Женева е и състезателният вариант ADAM R2, насочен към клиентските тимове в рали-шампионатите през тази година.

Ключово място в сериозното обновление на гамата от двигатели на Opel е премиерата на новата фамилия дизелови двигатели със среден работен обем. Новото поколение 1.6 CDTI ECOTEC отбелязва своя дебют в Женева под предния капак на компактния ван Zafira Tourer.

Градският лайфстайл модел ADAM пък е шампионът на Opel по отношение на възможностите за индивидуално оформление и представителят на малкия автомобилен клас, осигуряващ най-добри възможности за връзка с глобалната мрежа, вече успяха да предизвикат обществения интерес преди и по време на пазарните си премиери. Посетителите в Женева ще бъдат впечатлени и от начина, по който ADAM продължава да увеличава технологичните си предимства, добавяйки нови функции на системата IntelliLink като гласовото разпознаване Siri ‘Eyes Free’ и приложения от рода на интернет радиоприемника с глобално покритие TuneIn.