Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4 точки спечелиха Заубер, но малшанс попречи на Кобаяши да е в...

4 точки спечелиха Заубер, но малшанс попречи на Кобаяши да е в топ 10

49
0
Камуи Кобаяши

4 точки прибави към актива си тимът на Заубер, но това стана благодарение осмото място на Серхио Перес в Гран при на Япония. Местният герой Камуи Кобаяши не успя да се пребори в края на домашната си надпревара и финишира 13-ти на пистата Сузука.

За мен бе наистина сложно състезание – призна Камуи. – На старта отпуснах съединителя и внезапно се включи антиблокиращата система, поради което моментално загубих 5 позиции. Опитах да се боря, но изпреварванията не бяха толкова лесни, колкото миналата година. След това излезе сейфти кара – в много лош момент по отношение на стратегията ни. Решихме да направя втория си пит тогава и сложих гуми медиум, като с тях трябваше да довърша състезателната дистанция – 20 обиколки. Накрая поведението им бе толкова лошо, че просто не можех да се защитавам – допълни той.

Кобаяши обаче бе категоричен, че се гордее невероятно много със сънародниците си. Феновете по трибуните оставаха часове след края на всякакви прояви на пистата, просто за да наблюдават случващото се в питлейна и около него. Извън пистата десетки запалянковци посрещаха и изпращаха хората от падока, създавайки наистина великолепна атмосфера.

Те са прекрасни хора и целият ден бе крайно емоционален за мен – заяви още Кобаяши.

Съотборникът му пък бе особено щастлив, че спечели точки, тъй като вчера хидравлична повреда не му позволи да кара във втория квалификационен сегмент. Мексиканският пилот даде всичко от себе си, болидът му С30 бе стабилен и въпреки че се бореше и с грип, той успя да вземе ценното осмо място.