Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4 точки за Уилямс във Валенсия

4 точки за Уилямс във Валенсия

81
0

С 4 точки си тръгва от Валенсия отборът на Уилямс след Гран при на Европа благодарение петото място на Нико Розберг. Той се класира сред първите осем за седми път този сезон, докато съекипникът му Казуки Накаджима не успя да финишира. Въпреки силното си представяне по улиците на испанския град, японецът отпадна заради спукана задна лява гума. Той се върна за кратко в надпреварата, но екипът го прибра като предпазна мярка, за да предотврати потенциални повреда на скоростната кутия.

Все пак точките помагат на тима от Гроув да утвърди шестото си място във временното подреждане при конструкторите, както и петата позиция на Нико при пилотите, където обаче борбата е значително по-ожесточена.

– Забавлявах се по време на състезанието, но жегата едва не ни отне приятната част. Отново съм пети, след като стартирах от седма позиция. Не е лошо – взимаме още точки. Днес се надявах да бия [Кими] Райконен, но той бе твърде бърз. Колата ни изглежда пасва на всяка писта, на която отиваме, а отборът върви добре с развитието старт за старт. Надявам се да продължаваме така и скоро да направим крачката до подиума – каза Розберг след финала.

Главният инженер операции на пистата Род Нелсън също отбеляза, че целта е била да се изпревари Райконен, но допълни, че в тима са доволни и от удържането на Фернандо Алонсо (Рено).

Накаджима от своя страна логично бе разочарован от изхода в своята надпревара. Това бе пето отпадане за него от 11 кръга досега, като японецът няма и записани точки.

– Още един разочароващ следобед за мен. Всъщност всичко приключи още в квалификацията. Бях 13-и, когато се спука гумата, после се появи допълнителен проблем и трябваше да спра – бе краткият коментар на Казуки.